5 veelgemaakte fouten bij het huren van een auto

Wilt u een auto huren én de valkuilen vermijden die tot hoge kosten en frustratie kunnen leiden? In deze blog bespreken we vijf veelgemaakte fouten bij het huren van een auto en geven we tips om deze te vermijden. Door de tips op te volgen, kunt u zorgeloos genieten van uw huurauto.

1. Het niet controleren van de verzekeringsopties

Een van de meest voorkomende fouten bij het huren van een auto is het niet controleren van de verzekeringsopties. Veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat hun persoonlijke autoverzekering ook de huurauto dekt. Dit is echter niet altijd het geval. Om onverwachte kosten bij een ongeval te voorkomen, is het belangrijk om uw verzekering en de verzekeringsopties van de verhuurmaatschappij te controleren voordat u een auto huurt.

Tip: Wanneer u een auto huurt bij Munsterhuis Autoverhuur & (Short)lease profiteert u standaard van een all-risk verzekering en een inzittendenverzekering.

2. Het niet controleren van de tankinhoud

Iets wat ook vaak wordt vergeten bij het huren van een auto is het controleren van de tankinhoud. Als u de huurauto niet met een volle tank terugbrengt, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Zorg er daarom altijd voor dat u voorafgaand aan het inleveren van de auto controleert of de tank vol is. 

Contact - Munsterhuis Autoverhuur

3. Het niet inspecteren van de auto 

Een andere veelgemaakte fout bij het huren van een auto is het niet inspecteren van de auto bij het ophalen. Om te voorkomen dat u verantwoordelijk wordt gehouden voor schade die u niet heeft veroorzaakt, is het belangrijk om de huurauto te inspecteren voordat u hem meeneemt. Controleer de carrosserie, de banden, de lichten en alle andere kenmerken van de auto en meld eventuele schade of problemen onmiddellijk aan de verhuurmaatschappij. 

4. Niet op de hoogte zijn van de voorwaarden

Iets wat ook nog wel eens fout gaat, is dat huurders niet op de hoogte zijn van de voorwaarden die van toepassing zijn op de huurperiode. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er beperkingen zijn wat betreft het aantal kilometers dat u mag afleggen of dat u niet overal mag rijden met de auto. Om extra kosten te voorkomen, is het essentieel om de voorwaarden goed door te nemen voordat u een auto huurt.

5. Niet reserveren

De laatste veelgemaakte fout is dat mensen de huurauto niet vooraf reserveren. Als u op goed geluk naar de verhuurmaatschappij gaat, bestaat de kans dat er geen auto beschikbaar is die aan uw wensen voldoet. Het is daarom verstandig om vooraf een auto te reserveren. Sommige verhuurmaatschappijen hanteren bovendien een lager tarief voor mensen die vooraf reserveren.

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Veilig rijden met personenbussen en bedrijfswagens: Tips en richtlijnen

5 redenen om een elektrische auto te huren

De beste autoroutes van Overijssel en omstreken

4 redenen om een personenbus te huren voor groepsuitjes en sportevenementen