Tips voor het huren van een winterklare auto

Het winterseizoen is aangebroken, wat betekent dat u goed voorbereid de weg op moet gaan. Als u overweegt om tijdens de koude maanden een auto te huren, helpen wij u graag aan een auto die geheel winterklaar is. In deze blog behandelen we aspecten van auto’s waar extra aandacht aan moet worden besteed tijdens de winter.

Winterbanden voor optimale grip

In winterse omstandigheden is de grip op de weg van het grootste belang. Kies bij het huren van een auto voor winterse ritten altijd voor voertuigen die uitgerust zijn met all-season banden of winterbanden. Deze banden hebben een speciale rubbersamenstelling die flexibeler blijft bij lagere temperaturen. Hierdoor bieden ze betere grip op besneeuwde en ijzige wegen.

Bekijk ons wagenpark en reserveer vandaag nog de ideale auto voor deze winter!

Sneeuwkettingen voor extra zekerheid

In gebieden met extreme winterse omstandigheden zijn sneeuwkettingen een waardevolle toevoeging. Ze verbeteren de tractie op besneeuwde wegen en ijzige paden, waardoor de veiligheid enorm toeneemt. Het is belangrijk te onderzoeken of sneeuwkettingen vereist of aanbevolen zijn in het gebied waar u naartoe gaat. Bij ons kunt u eenvoudig sneeuwkettingen toevoegen aan uw huurpakket.


CTA: Op zoek naar een geschikte huurauto?

All-Wheel Drive (AWD) en Four-Wheel Drive (4WD)

Wees voorzichtig met voertuigen die alleen achterwielaandrijving hebben. Die zijn in de winter namelijk absoluut niet handig. Daarentegen voorzien voertuigen met AWD of 4WD in extra stabiliteit en controle, vooral op gladde wegen. Als u van plan bent naar gebieden met veel sneeuw te reizen, is het de moeite waard om een huurauto te kiezen die uitgerust is met een van deze aandrijfsystemen. 

Verwarmingssystemen en winterse comfortfuncties

Koude temperaturen vragen om extra aandacht voor comfort. Bij het huren van een auto is het belangrijk om te letten op functies zoals een effectieve verwarming, stoelverwarming en een goed werkend ontdooisysteem voor de voorruit. 

Een winterklare auto huren bij Munsterhuis Autoverhuur & (Short)lease is de sleutel tot een veilige en comfortabele reis tijdens de koude maanden. Met winterbanden, sneeuwkettingen en andere handige functies bent u goed voorbereid op alle uitdagingen die de winter met zich meebrengt. 

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Veilig rijden met personenbussen en bedrijfswagens: Tips en richtlijnen

5 redenen om een elektrische auto te huren

De beste autoroutes van Overijssel en omstreken