De beste autoroutes van Overijssel en omstreken

Overijssel, een provincie rijk aan natuurlijke pracht, historische steden en sfeervolle dorpen, vormt het ideale decor voor een avontuurlijke verkenningstocht. Met de vrijheid van een huurauto kunt u op uw eigen tempo reizen en volop genieten van de veelzijdigheid die de provincie te bieden heeft. In deze blog nemen we u mee op een reis langs de 5 beste autoroutes van Overijssel en omstreken.

1. Sallandse Heuvelrug en Twentse pracht

Deze route begint in het pittoreske Deventer, waar u door de historische straten kunt dwalen en monumentale panden kunt bewonderen. Vanuit Deventer rijdt u naar het prachtige Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, waar u wordt getrakteerd op schitterende uitzichten over heidevelden en bossen. Vervolg uw weg naar Ootmarsum, een charmant stadje bekend om zijn kunstgaleries en authentieke sfeer. Maak een stop bij Landgoed Twickel en bewonder het kasteel en de tuinen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum Twenthe in Enschede voor een vleugje kunst en cultuur.

2. Waterrijke Weerribben-Wieden

Vertrek vanuit het pittoreske Giethoorn, bekend als het 'Venetië van het Noorden', en volg de kronkelende wegen langs schilderachtige rietgedekte boerderijen. Verken het unieke landschap van de Weerribben-Wieden, waar meren en moerassen samenkomen. Maak een omweg naar Natuurgebied De Wieden voor een wandeling of boottocht. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen voor een nostalgische treinrit.

CTA: Op zoek naar een geschikte huurauto?

3. Historisch Hanzestedenpad

Deze route leidt u langs enkele van de charmante Hanzesteden die Overijssel rijk is, zoals Zwolle, Kampen en Hasselt. Verken de rijke geschiedenis van deze steden, bewonder de historische architectuur en geniet van de gezellige straten en lokale markten. Bezoek het Natuurmuseum Holterberg om meer te leren over de Twentse natuur. 

4. Avontuurlijk Vechtdal en Dinkel

Volg de stroom van de rivier de Vecht door het prachtige Vechtdal en rijd langs pittoreske dorpen en groene landschappen. Verken het charmante stadje Ootmarsum, bekend om zijn kunstgaleries. Het natuurgebied Het Lutterzand biedt de ideale omgeving om de rust en de natuur van Twente te ervaren. 

5. Grenzeloos verkennen

Begin uw avontuur in Enschede en steek de grens over naar Bad Bentheim in Duitsland, waar het imposante kasteel op u wacht. Vervolg uw reis door schilderachtige Duitse dorpen en keer terug naar Nederland. Een stop bij Kasteel Bentheim voegt een historische dimensie toe aan uw rit. 

Deze vijf autoroutes in Overijssel en omstreken bieden elk een uniek perspectief op de regio. Met een huurauto kunt u de routes op uw eigen tempo verkennen en genieten van de natuurlijke schoonheid, de rijke geschiedenis en de culturele diversiteit die Overijssel te bieden heeft. Een avontuur met een huurauto is de perfecte manier om de verborgen schatten van de regio te ontdekken.

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Veilig rijden met personenbussen en bedrijfswagens: Tips en richtlijnen

5 redenen om een elektrische auto te huren

4 redenen om een personenbus te huren voor groepsuitjes en sportevenementen