Met een elektrische auto op wintersport? Zo doet u dat

Hoewel elektrische auto’s de laatste jaren steeds populairder zijn geworden, aarzelen veel mensen om op wintersport te gaan met een elektrische auto. Redenen hiervoor zijn onder meer de lange afstanden, de grote kans op sneeuw en kou en de eindeloze files. Naar onze mening is deze huivering helemaal niet nodig. De meeste skigebieden zijn goed bereikbaar met een elektrische auto. In deze blog delen we onze tips.

elektrische auto huren

Tip 1: Plan, plan, plan

Als Nederlanders zijn wij gewend aan de luxe om overal laadpunten te hebben. Landelijk zijn er meer dan 80.000. Nederland is op dit gebied een koploper. Dit geldt echter niet voor alle landen. Plan vooraf aan uw wintersportvakantie de route en bepaal waar u uw elektrische auto oplaadt. Koud weer, drukte en een volgeladen auto zullen u er waarschijnlijk van weerhouden om de afstand af te leggen die u gewend bent. Zorg daarom voor voldoende oplaadmogelijkheden langs de route. Dit helpt stress te voorkomen.

Tip 2: Voorkom langdurig gebruik van de kachel

Skigebieden trekken nogal wat bekijks. De kans is groot dat u onderweg naar uw wintersportvakantie in de file terechtkomt. Door uw verwarming langdurig aan te zetten, vermindert de actieradius van uw auto. Voorkom dit door dekens en thermosflessen met warme dranken mee te nemen voor onderweg en kleed u warm aan. Hierdoor hoeft u niet de hele reis de kachel te stoken.

Tip 3: Controleer de afstanden tot skipistes 

Vaak heeft u op de plaats van bestemming uw auto nauwelijks nodig. De meeste accommodaties liggen in de buurt van de skipistes. Desalniettemin raden wij u sterk aan om dit vooraf te controleren. Als u lange afstanden moet afleggen, zoek dan ook in de buurt van de skipiste een plek uit waar u uw auto kunt opladen.

Tip 4: Oplaadmogelijkheden bij de accommodatie

Bij het boeken van uw accommodatie raden wij aan om te controleren of er oplaadpunten zijn. Zo niet, dan kunt u natuurlijk op zoek gaan naar openbare oplaadpunten in de buurt. Bergachtige gebieden hebben over het algemeen aanzienlijk minder oplaadmogelijkheden. Neem voor de zekerheid ook een laadsnoer mee die u in het stopcontact kunt steken. Het kost veel tijd om uw auto op deze manier op te laden, maar het kan uw redder in nood zijn.

Tip 5: Laadpassen

Zorg dat u minimaal twee verschillende laadpassen op zak heeft en een creditcard. Zo weet u zeker dat u bij verschillende laadstations terecht kunt. 

 

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Tips voor elektrisch rijden bij lage temperaturen

Een elektrische auto opladen: hoe werkt het?

Rijden in een elektrische auto