Tips voor elektrisch rijden bij lage temperaturen

De herfst is volop bezig en de winter ligt in het verschiet. Dit betekent dat we binnenkort weer te maken zullen krijgen met koude temperaturen. Kou beïnvloedt uw elektrische auto en in het specifiek de accu. Bij lage temperaturen kan het gebeuren dat de accu van uw auto terugloopt. Om hierop in te spelen, delen wij in deze blog hoe u zuinig kunt rijden bij lage temperaturen.

elektrische auto huren

#1 Voorbereiding

Een goed begin is het halve werk dus bereid uw auto goed voor op de koude maanden. Dit begint met de juiste banden onder uw auto. Wanneer de temperatuur onder de 7℃ zakt, is het verstandig om uw banden om te wisselen naar winterbanden. Dit type band geeft uw auto meer grip. Voor eigenaren van een elektrische auto betekent dit minder energieverspilling en een grotere actieradius. Daarnaast is het verstandig om uw elektrische auto op te warmen terwijl deze nog verbonden is met de laadpaal. Hiermee bespaart u energie. De auto hoeft immers niet op te warmen tijdens het rijden.

#2 Tijdens de rit

Door wat extra aandacht te besteden aan uw rijgedrag, kunt u eveneens energie besparen. Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van de airconditioning en de verwarming. Gebruik de stoelverwarming in plaats van de reguliere verwarming. Hiermee bespaart u ongeveer een kwart van de energie die u anders kwijt zou zijn aan het verwarmen van de auto. Daarnaast raden wij aan om zo min mogelijk gebruik te maken van de elektronica in uw auto.

Maak tijdens de rit verstandig gebruik van het gaspedaal. Een elektrische auto heeft een kortere remweg dan een auto met een verbrandingsmotor. Wanneer de wielen draaien en het gaspedaal niet wordt ingedrukt, kan energie worden gewonnen. Een elektrische auto laadt op terwijl u remt. Om niet voor onaangename verrassingen te komen te staan, is het essentieel om altijd uw laadkabel en -pas mee te nemen.

Wilt u meer informatie over elektrisch rijden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg!

 

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Met een elektrische auto op wintersport? Zo doet u dat

Een elektrische auto opladen: hoe werkt het?

Rijden in een elektrische auto